Verwen jezelf met goed zittende lingerie ook tijdens het sporten

by Tatiana

Ik realiseer me dat ik eigenlijk helemaal niet zo goed voor mezelf zorg. Dat is als ik het heb over lingerie. Als het even kan dan verwen ik mezelf met een maskertje, even wat persoonlijke TLC. Of ik koop een mooie trui of jurk. Of ik neem het er gewoon van en plof lekker op de bank en tover Netflix tevoorschijn op de tv. Maar lingerie, dat koop ik eigenlijk maar zonder er bij na te denken. Ik koop en draag gewoon wat ik leuk vind. Bij het sporten draag ik gewoon mijn mooie sexy kanten BH, een leuke body, terwijl ik eigenlijk een sport BH zou moeten dragen. Wil je goed voor je lichaam zijn, dan hoort goed zittende lingerie daar ook bij. En daar wil ik ook verandering in brengen. En bij LASCANA heb ik hele mooie sport bh’s gezien. 

De sport BH

 

Een beugel BH met push-up effect draag ik het liefst. Bij een beugel BH zitten er beugels aan de onderkant van de cups. De beugels zorgen voor meer steun en comfort. Ook zorgt de beugel voor een mooi en rond decolleté. Dat laatste is waar ik het voor doe. Steun hoef ik niet meer te verwachten, na een leven vol gebeurtenissen heeft de zwaartekracht het daar al gewonnen.  Daarom hou ik ook van een opgelift effect. Een BH met extra vulling waardoor de borsten omhoog ‘geduwd’ worden en dichter bij elkaar komen. Dit zorgt ervoor dat je borsten groter lijken. Ook zorgt een push-up BH voor een mooi decolleté. Zo zien ze er weer net zo uit als vroeger, voordat ik moeder was. Wat voor lingerie iemand draagt, moet die persoon natuurlijk helemaal zelf weten. Maar het is wel belangrijk om een bh te dragen die bij jouw figuur past, maar soms ook bij de activiteit. En heel eerlijk, ik heb nog nooit een sport bh gedragen. Jij wel?

Waarom een sport BH? De naam zegt het eigenlijk al. Deze zijn ervoor gemaakt om mee te sporten. En een goed zittende BH die genoeg steun geeft tijdens het sporten is niet alleen belangrijk voor extra ondersteuning, maar zorgt ook voor een beetje comfort. De stof is elastisch en extra ademend. Sport BH’s zijn er voor extreme, maar ook voor wat minder heftige sporten. En zelfs in het assortiment van sport BH’s zitten ook push-up BH’s, dus ik ben nog niet helemaal verloren. Een sport BH zorgt dus niet alleen voor steun en comfort, maar  een sport BH ademt ook en geeft bewegingsvrijheid en rekt mee. Sport je intensief en draag je geen geschikte BH, dan kan dat tot gevolg hebben dat de borsten gaan hangen. Dit komt doordat het bindweefsel mee rekt tijdens het sporten. En eenmaal uitgerekt is dit niet meer te herstellen. Dus draag een sport BH en laat de theezakjes aan de wilgen hangen.

Hoe vind je de perfecte sport bh? Zijn je borsten groot, of zijn ze klein? Sport je intensief of niet zo intensief? Allemaal belangrijke factoren om de juiste sport BH te vinden. Bij een intensieve sport en grotere borsten is ook meer ondersteuning nodig. Dat begrijp je vast wel als je de vergelijking maakt tussen iemand met grote borsten op een paard zien galopperen, of iemand met kleinere borsten die aan yoga doet. Voor die verschillende takken sport zijn er ook verschillende sport bh’s: low support, medium support en high support. Het spreekt voor zich dat low support sport bh’s geschikt zijn voor sporten met  een lage intensiviteit (yoga). De medium support sport bh’s zijn geschikt voor iets intensievere sporten (dansen / fietsen). En als laatste de high support sport bh, voor de sporten waarbij meer ondersteuning nodig is (tennis / hardlopen).

Sporten en zweten. Je weet dat je goed bezig bent als je tijdens het sporten lekker alles uitzweet. En zo hoort het ook. Om er voor te zorgen dat al dit zweet niet in je lingerie komt, kun je het beste gebruik maken van ademende materialen. Kies nooit voor puur katoen, want dit absorbeert juist enorm.

Het oog wil ook wat, zelfs tijdens het sporten. Ben ik dus even blij dat je de sport bh ook in push-up uitvoering hebt (grote knipoog). Het hoeft dus niet alleen maar praktisch en comfortabel te zijn. Het kan er voor het oog ook nog best leuk uitzien. Wil je een mooie entree maken op jouw sportschool, kies dan voor een leuk printje, of een aparte vorm. Gooi er een leuke tanktop overheen en jij bent klaar om te shinen. Sport jij? Dan mag een sport bh zeker niet ontbreken.


Sport jij? Dan mag een sport bh zeker niet ontbreken.


Wat draag jij tijdens het sporten?

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat!

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment

CommentLuv badge

4 comments

Claudia 20 december 2020 - 11:26

Ik heb altijd op hoog nivo aan hockey gedaan en moest echt een goede sporr bh dragen! Ook vanwege mijn zware boezem 90E. Het is voor mij een onmisbaar item

Reply
Yvonne 20 december 2020 - 11:29

Een goede sport bh is zo belangrijk!

Reply
Hilde Janbroers-Stolk 20 december 2020 - 11:35

Mooie sportbh’s! Die ga ik onthouden voor mijn 15 jarige dochter voor het sporten.

Reply
Natascha - Beautyopinie 20 december 2020 - 14:20

Ik zou er ook eens wat beter op moeten letten. Als de sportscholen weer open gaan ga ik mezelf trakteren op een nieuwe outfit, deze keer inclusief bh!

Reply