Tatiana's Blog | Vijf dates op één avond!

Wow, dat zijn er veel he! Nou zijn dit niet de speeddates waar ik de prins op het witte paard zoek, want deze prins zit al thuis bij mij op de bank. Nee dit is het soort speeddate voor bedrijven en organisaties om te netwerken. Ik kan je vertellen dat ook zakelijk speeddaten zijn vruchten afwerpt. Dit idee speelde ook in het hoofd van Kim Buining, een powervrouw die naast YouTuber en blogger ook trainer en online coach is. Zij organiseerde de 1e editie van de Bloggers speeddate in samenwerking met Raël van Best Western Plus Hotel Restaurant Aduard. En ik was erbij (dankzij de drukke agenda van Claudia)!

 

Omdat samenwerken met bloggers nog steeds waardevol is

 

Omdat samenwerken met bloggers nog steeds waardevol is, kwam het idee om een event op te zetten tussen ondernemers en bloggers. De insteek hiervan is om de ondernemers van buiten de stad Groningen te promoten. De aandacht die het centrum krijgt wordt vaak vergeten buiten die grens. Maar de provincie Groningen heeft buiten het centrum om nog zoveel meer moois te bieden. Om jezelf als ondernemer op de kaart te zetten, en meer naamsbekendheid of online zichtbaarheid te krijgen is niet altijd zo gemakkelijk als wij misschien denken. Daarom kan het samenwerken met bloggers waardevol zijn.

 

Research

 

Voor je aan een zakelijke speeddate begint is het belangrijk en voor de hand liggend, dat je eerst een beetje research doet naar het bedrijf. Je begint een date omdat je er iets aan wilt overhouden, een mooie samenwerking tussen bedrijf en blogger. Het is dan fijn om je te verdiepen in het bedrijf, zodat je op zijn minst weet met wie je in gesprek gaat. Het is een soort kennismakingsgesprek, een soort ‘sollicitatiegesprek’ maar dan met een minder zware lading. Je wilt de ondernemers laten zien, laten weten, hoe jij als blogger de ondernemer kunt versterken bij de diensten die zij te bieden hebben. En je wilt de doelgroep die het bedrijf trekt bereiken via jouw kanalen.

Het is niet voor alle ondernemers gewoon om samen te werken met bloggers. Zij zorgen vaak voor hun eigen marketing, maar hebben misschien geen enkele ervaring met influencers marketing. Dan is het aan jou als blogger om uit te leggen hoe een samenwerking bij jouw blog werkt. Bij mij resulteerde dat tijdens de bloggers speeddate in een aantal hele leuke gesprekken!

 

De speeddate met ondernemers

 

Hieronder in het kort de ondernemers waarmee ik een gesprek aanging! Of dit uiteindelijk heeft geleid tot een samenwerking dat moet nog blijken. Met de meeste ondernemers had ik wel een klik, op verschillende vlakken. Want ik schrijf natuurlijk over Beauty, Fashion en Lifestyle. Ik weet dat ik bij een fotograaf kan praten over beauty en fashion, want daar draait het om aan de andere kant van de lens. Maar een bedrijf als LEGiO Museum denkt niet in lippenstift en naaldhakjes, dat vraagt dus om een hele andere benadering, dat valt onder mijn categorie Lifestyle.

 

Best Western Plus Hotel Restaurant Aduard

Tatiana's Blog | Vijf dates op één avond!

 

Dit was de locatie waar het zich allemaal afspeelde. Alles was echt tot in de puntjes verzorgd. Het ontbrak ons echt aan niets. In een ander artikel over mijn verblijf hier, en wat we allemaal gedaan hebben, vertel ik jullie hier meer over.

Kenmerkend aan het Best Western Restaurant en Hotel Aduard is dat het een echt familiebedrijf is, dat werkt met streekproducten uit de regio. Al het rund- en lamsvlees is afkomstig van de eigen boerderij van de familie Kingma. Een unieke combinatie die ervoor zorgt dat absolute kwaliteit constant geleverd kan worden. Deze smaakbeleving is het waard om te komen ervaren. Raël of Jenze ( eigenaren ) waren beide aanwezig, en je voelt je meteen welkom en zelfs bijna thuis door de persoonlijke benadering.

 


|| Best Western Restaurant en Hotel Aduard – Blog & Beauty ||

Onze klik zit hem vooral in het gezin. Het hotel is ontzettend leuk voor een zakelijk verblijf, maar ook als uitje met het gezin. Of zelfs een mix van werk en plezier. Aan alles is gedacht, en alles is mogelijk. Voor de kinderen is er een speciaal ingerichte speelhoek, en ook buiten ruimte om te spelen. Ik hoop jullie dit binnenkort allemaal te kunnen laten zien in nog een verblijf, maar dan met mijn gezin!

 


 

Elsbeth Hoekstra Photography 

Tatiana's Blog | Vijf dates op één avond!

 

Een prachtige, energieke en lieve vrouw die haar plek achter de camera zeker verdient. Elsbeth Hoekstra is bruids- en portretfotograaf in Groningen. Vanaf haar 16e is zij begonnen met fotografie, wat nu haar beroep is. Haar focus ligt op het maken van portretten, bruidsreportages, bedrijfsreportages, producten en het fotograferen van modellen. Haar grootste uitdaging is het mooiste uit een persoon halen en dat vastleggen op een foto.

 


|| Elsbeth Hoekstra Photography – Blog & Beauty ||

Met haar voelde ik meteen een klik. Het gesprek was erg leuk en ik voelde me bij haar direct op mijn gemak. Als je voor de lens moet staan, het beste van jezelf moet laten zien, dan is zij wel de persoon die de sparkel in je ogen en je glimlach levend op beeld weet vast te leggen. Ik hoop zeker met haar te kunnen samenwerken om onze kwaliteiten te combineren. Zij weet als geen ander hoe ik mooie foto’s voor mijn blog kan krijgen met een mix van glamour en fashion. Een wens van elke blogger.

 


 

Groningen Buiten Bed & Breakfast

Tatiana's Blog | Vijf dates op één avond!

 

Dat het hier heerlijk vertoeven is op de landerijen, tussen de schapen en koeien en in het klei, dat wist ik al. Ik ben hier opgegroeid, en voel me hier ook eigenlijk best wel thuis. Zelfs voor mij is het nog verkennen, want ik ken nog lang niet alle leuke plekjes van hier. In deze prachtige landelijke omgeving vind je ook de Bed & Breakfast Groningen Buiten. Op het platteland en toch vlakbij de stad.

 


|| Groningen Buiten Bed & Breakfast – Blog & Beauty ||

Hier voelde ik vooral de passie en het plezier dat er in gestoken wordt, en dan voel je je ook al snel thuis op zo’n plekje. En dat zou ik graag een keer met mijn gezin willen beleven. Vooral voor Esmee lijkt me dit een fantastische plek om heerlijk kind te zijn. Want ik vernam de liefde voor kinderen, en dat kan ik heel erg waarderen.

 


 

LEGiO Museum

Tatiana's Blog | Vijf dates op één avond!

 

In het LEGiO Museum vind je alles wat met LEGO te maken heeft. En wie is er nu niet gek op LEGO. Ik ken LEGO al van vroeger, maar tegenwoordig ziet het er allemaal veel geraffineerder uit. Mijn dochtertje is op dit moment helemaal fan van LEGO Friends, en samen bouwen we dit helemaal op en daarna speelt zij er mee. Wist je dat er zelfs lipstick bij zit.  In het LEGiO Museum kun je kijken, bouwen en spelen. En zoiets is zeker leuk voor kinderfeestjes. Als je op zoek bent naar iets leuks voor partijtjes, dan zou ik dit zeker op het lijstje zetten.

 


|| LEGiO Museum – Blog & Beauty ||

Soms heb je met bedrijven minder snel een klik, maar kun je nog wel wat voor elkaar betekenen. Zo zou ik zeker een keer met mijn dochtertje hierlangs willen omdat zij dol is op bouwen met lego. In dit gesprek had ik een beetje het idee dat er meer naar de cijfertjes werd gekeken dan naar de blog inhoudelijk. Maar je weet het nooit!

 


 

Waddenfun

Tatiana's Blog | Vijf dates op één avond!

 

Waddenfun is slechts 20 minuutjes rijden van waar ik woon. Als ik op bezoek ga bij mijn moeder dan kom ik erlangs. Mijn dochtertje houdt van klauteren, ik heb er al vaker aan gedacht om hier haar kinderfeestje te vieren. Maar toen vond ik haar nog een beetje te jong. Waddenfun is het grootste indoorklimpark van Nederland, met 45 bruggen en meer dan 300 meter aan ziplines. Wil je graag iets actiefs ondernemen voor een kinderfeestje of een personeelsuitje, dan is dit zeker iets om op je lijstje te zetten.

 


|| Waddenfun – Blog & Beauty ||

Wat ik vooral fijn vond in dit gesprek was de interesse die getoond werd in de blogger zelf. En niet zozeer wat de blogger voor de ondernemer kan betekenen. Er werd wel over gesproken, maar er werden ook echt vragen gesteld over het bloggen, en de tijd en energie die er in gaat zitten om een blog te laten werken.

 


 

Dat waren alle ondernemers waarmee ik een speeddate heb gehad. Misschien zie je in de toekomst nog ondernemers terug op mijn blog. Dat zou betekenen dat de speeddate goed is verlopen en dat er een win-win situatie is voor zowel de ondernemer als de blogger. Ik hoop dat jullie het interessant vonden om te lezen, maar ook om in het kort kennis te maken met de ondernemers. Neem zeker eens een kijkje op de websites van de ondernemers.

In een ander artikel dat ik zal plaatsen op Claudia haar blog, heb ik het met jullie nog uitgebreid over mijn 2 dagen verblijf in Aduard en omgeving.

 

Tatiana's Blog | Vijf dates op één avond!

Ben jij al eens in het Noorden geweest? 


Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat!

Tatiana's Blog | Vijf dates op één avond!

Tatiana

Hi! Ik ben Tatiana. Hier op mijn online plekje schrijf ik graag over Beauty, Fashion & Lifestyle! Je zult hier vooral veel lezen over de dingen die ik leuk vind, en ik hoop dat jullie het leuk vinden om te lezen.

Je houd misschien ook van..

20 Reacties

 1. Tatiana's Blog | Vijf dates op één avond!

  Ooit op een schoolreisje op de middelbare school! Ik vind het heel leuk klinken, deze manier om bloggers en bedrijven met elkaar in contact te brengen!

 2. Tatiana's Blog | Vijf dates op één avond!

  Het was weer spannend om te lezen , en lekker veel informatie ,zeker de moeite waard om er een kijkje te gaan nemen
  Hotel Aduard daar heb ik al vier keer gegeten ,en het is zeker een aanrader

 3. Tatiana's Blog | Vijf dates op één avond!

  Wat een mooie insteek voor een artikel. Bij legio museum had ik dat gevoel ook wel, maar snap zijn insteek ook wel aangezien hij uit de marketing kant komt.

 4. Tatiana's Blog | Vijf dates op één avond!

  Wat een leuk geschreven blog. Wat een onwijs leuke manier om de bloggers en bedrijf met elkaar in contact te brengen.

 5. Tatiana's Blog | Vijf dates op één avond!

  Ik kom eigenlijk nooit in t noorden. Maar klinkt allemaal erg leuk!

 6. Tatiana's Blog | Vijf dates op één avond!

  Leuk idee dat speeldaten met de Groningse ondernemers. Ik hoop dat het voor jullie allemaal iets leuks oplevert

 7. Tatiana's Blog | Vijf dates op één avond!

  Zalig dat speeddaten om zo meer bedrijven te leren kennen. Het blijft toch moeilijk om bedrijven te leren kennen.

 8. Tatiana's Blog | Vijf dates op één avond!

  Leuk om dat op te pakken en te organiseren! Samenwerkingen zijn inderdaad zeer waardevol. Leuk om met je mee te lezen!

 9. Tatiana's Blog | Vijf dates op één avond!

  Wat een goed idee om bedrijven te promoten via jou website. Een speeddate, super handig! Misschien moet ik hier ook maar eens naar gaan kijken hier in de omgeving.

 10. Tatiana's Blog | Vijf dates op één avond!

  Wat een origineel idee!
  Ik heb in het verleden al vaker speeddates met bedrijven of merken gehad, altijd superleuk!

 11. Tatiana's Blog | Vijf dates op één avond!

  Speeddaten met bedrijven klinkt erg interessant. Ik denk dat je zo snel te weten komt of je past bij een bedrijf.

 12. Tatiana's Blog | Vijf dates op één avond!

  Wat een leuk idee om zo met bedrijven in aanmerking te komen! Ik moet bekennen dat ik nog nooit in Groningen of omgeving ben geweest :’) oeps

 13. Tatiana's Blog | Vijf dates op één avond!

  Oh meis wat ziet dat er ontzettend leuk uit en die hotelkamer, ik word er helemaal zen van. En wat gaaf je samenwerking met Elsbeth. Misschien kunnen we samen iets doen met haar! Groningen is zo’n mooie provincie. Ik ben er enorm trots op! Ik ben enorm blij dat je voor mij gegaan bent! Thanks!

 14. Tatiana's Blog | Vijf dates op één avond!

  Dat is nog eens een leuke manier van daten, zo leer je nog eens wat nieuwe mensen en ondernemers kennen x

 15. Tatiana's Blog | Vijf dates op één avond!

  Wat origineel en interessant zeg! Zo leer je veel nieuwe ondernemers kennen.

 16. Tatiana's Blog | Vijf dates op één avond!

  Wat een ontzettend leuke manier om kennis te maken met bedrijven, dat werkt vaak zoveel beter dan via email of telefoon!

 17. Tatiana's Blog | Vijf dates op één avond!

  Wat een ontzettend leuk mens (Elsbeth Hoekstra), dat stukje springt er voor mij uit. Met name ook door de foto’s moet ik zeggen, maar het spreekt mij heel erg aan. Het mooiste uit een persoon halen en dat weten vast te leggen op een foto? Ik vind het knap. En het hotel ziet er fantastisch uit (de foto van de kamer). Ooit hebben we in het centrum van Groningen gelogeerd in het Schimmelpenninckhuys. Dat was destijds erg leuk, maar dit zou ook erg leuk zijn voor ons. Mijn schoonmoeder woont in Haren. We komen er niet heel erg vaak. Maar in het Noorden wel trouwens (als we richting Ameland, Vlieland of Schiermonnikoog gaan).

 18. Tatiana's Blog | Vijf dates op één avond!

  Samenwerken in een groep versterkt elkaar. Of dit nu zakenmensen, bloggers of kinderen zijn!

 19. Tatiana's Blog | Vijf dates op één avond!

  Klinkt erg leuk! Ik denk dat samenwerken een mooie mogelijkheid is!

 20. […] Tatiana van Blog & Beauty schreef de blog: 5 dates op 1 avond […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *