Moet ik een WA verzekering afsluiten, als ik een auto heb?

wa verzekering

Het kan goed voorkomen dat je over een auto, scooter, motor of een ander voertuig beschikt. In zulke gevallen moet je je voertuig verzekeren. Doe je dat niet? Dan riskeer je een flinke boete. Volgens de Nederlandse wet moet je je voertuig met minimaal een WA verzekering verzekeren. De WA verzekering is de minst uitgebreide en de goedkoopste autoverzekering die je kunt afsluiten. Gelukkig zijn er veel verzekeraars, waarbij je deze verzekering kunt afsluiten. Het is goed om bij het afsluiten van een WA verzekering te vergelijken met elkaar. Zo kun je een goede overweging maken.

Mobile Logo Tatiana's Blog

 

Wat betekent een WA- verzekering nou eigenlijk 

 

wa verzekering

Een WA- verzekering staat voor wettelijke aansprakelijkheidsverzekering. Wat valt eronder? Goede vraag. Met behulp van een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering kun je jezelf indekken tegen schade, die je veroorzaakt aan anderen en hun spullen. Je bent niet in alle gevallen verzekerd met een WA- verzekering. Met een WA- verzekering ben je namelijk niet verzekerd voor schade aan je eigen wagen of bezittingen. Daarvoor heb je uitgebreidere dekkingen nodig.

 

Wanneer moet ik een WA- verzekering afsluiten?

 

wa verzekering

‘Wanneer moet ik een WA- verzekering afsluiten?’. Je moet in een aantal gevallen een minimaal een WA- verzekering afsluiten. Je moet een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering afsluiten:

– Wanneer je in het bezit bent van een auto
– Wanneer je in het bezit bent van een scooter of bromfiets
– Wanneer je in het bezit bent van een motorrijtuig met een kenteken dat op je naam geregistreerd staat.

 

Waar kan ik een WA-verzekering afsluiten?

 

wa verzekering

Maak gerust gebruik van een vergelijkingssite. Het vergelijken van diverse WA- verzekeringen is nu veel simpeler dan vroeger. Met enkele drukken op de knop kun je de beste autoverzekeringen tegen de scherpste premies vergelijken. Wanneer je op zoek bent naar een WA- verzekering is het van belang dat je naast de premie ook kijkt naar de dekking en voorwaarden van de verzekering. Bovendien moet je ook een verzekering afsluiten, die goed aansluit bij je persoonlijke situatie. Maak gebruik van een vergelijkingssite voor WA- verzekeringen en bespaar flink op je premie.

Tatiana

Ik ben WA verzekerd voor mijn auto. Heb jij het goed geregeld?

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat!

Tatiana's Blog | Moet ik een WA verzekering afsluiten, als ik een auto heb?

Tatiana

Hi! Ik ben Tatiana. Hier op mijn online plekje schrijf ik graag over Beauty, Fashion & Lifestyle! Je zult hier vooral veel lezen over de dingen die ik leuk vind, en ik hoop dat jullie het leuk vinden om te lezen.

Je houd misschien ook van..

1 Reactie

  1. Tatiana's Blog | Moet ik een WA verzekering afsluiten, als ik een auto heb?

    lijkt mij ook verstandig toch

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *