Waarom de lotion onmisbaar is bij de reiniging

Tatiana's Blog | Waarom de lotion onmisbaar is bij de reiniging

De meeste van ons zijn er allemaal heel erg bewust van dat we onze huid moeten reinigen. Want het reinigen van de huid is een belangrijke factor in het hebben en behouden van een mooie huid. Maar als we eens een dagje in de salon gaan evalueren met de klanten en vragen hoe ze reinigen, dan horen we vaan dat het blijft steken bij een facewash, een reinigingsmilk alleen en misschien in de ochtend een lotionnetje om de huid wat te verfrissen. Dan weten we vaak direct waar bij sommige klanten de kleien huidprobleempjes vandaan komen. Er wordt niet goed genoeg gereinigd.

SASS

Reinigen van de huid

hoe doe je dit goed?

Tatiana's Blog | Waarom de lotion onmisbaar is bij de reiniging

“Gebruik je wel de gezichtslotion na de facewash of reinigingsmilk?” die vraag stel ik o zo vaak als iemand een vraag heeft over een huidprobleem.

Iedereen is zo bewust van dat je je huid moet reinigen en dat je daarna je huid weer moet voeden. Maar zo weinig mensen weten hoe belangrijk het is om de pH-waarde van je huid weer te herstellen ná het reinigen. Serieus, het kan zoveel huidproblemen voorkomen als je deze tussenstap niet vergeet!

Reinigingsproducten hebben meestal een hoge pH-waarde en kraanwater sowieso ook.Terwijl je huid een lage pH-waarde heeft. Reinig je je huid, dan moet je zo snel mogelijk de pH-waarde van je huid weer verlagen, want al die tijd ben je vatbaar voor ontstekingen, gevoeligheden en andere huidproblemen. En in kraanwater zit ook nog eens kalk, dat moet ook geneutraliseerd worden. Bij kinderen herstelt de huid zichzelf heel snel, maar bij volwassenen kan dat uren duren.

En dan het alleen reinigen van de huid in de ochtend met lotion, dat is nou ook weer niet zo’n goede actie.Je kan beter met een Micelair lotion reinigen of met milk en gewone lotion. Micelair lotion bevat een reinigend ingrediënt en een gewone lotion niet, die doet alleen de ph waarde van de huid op peil brengen en de schadelijke invloeden van water verzachten. En de huid heeft echt een reiniging nodig want s nachts doet de huid herstellen en brengt de afvalstoffen naar buiten.

Conclusie.Gebruik altijd een lotion na een reiniging. Gebruik nooit alleen een lotion na het slapen, deze reinigt niet voldoende. Wil je meer weten over hoe je de huid goed reinigt? Lees dan de Blogs van Viva Donna.

Tatiana's Blog | Waarom de lotion onmisbaar is bij de reiniging

Reinig jij je huid goed?

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat!

Tatiana's Blog | Waarom de lotion onmisbaar is bij de reiniging

Tatiana

Hi! Ik ben Tatiana. Hier op mijn online plekje schrijf ik graag over Beauty, Fashion & Lifestyle! Je zult hier vooral veel lezen over de dingen die ik leuk vind, en ik hoop dat jullie het leuk vinden om te lezen.

Je houd misschien ook van..

2 Reacties

  1. Tatiana's Blog | Waarom de lotion onmisbaar is bij de reiniging

    Sinds kort pas toegevoegd aan mijn routine. Maar merk wel dat het wat met de huid doet…….

  2. Tatiana's Blog | Waarom de lotion onmisbaar is bij de reiniging

    Ik gebruik na een facewash altijd een toner! Bijvoorbeeld rooswater! Werkt voor mij beter dan een lotion…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *