Welke fotografie props gebruik ik voor mijn blog

Tatiana's Blog | Welke fotografie props gebruik ik voor mijn blog
Voor mijn blog krijg ik vaak complimenten over de foto’s die ik plaats. Vandaag ga ik jullie iets meer vertellen over de props die ik voor mijn blog gebruik. Ik mag dan ook wel zeggen dat het een hobby van mij is om fotografie props te verzamelen. Inmiddels heb ik er zoveel dat ik extra opbergruimte nodig had voor alle items. Maar niet alle items zijn opgeborgen in een la of achter een deur. Sommige van de items staan ook leuk als decoratie in mijn interieur. Er zijn echt tal van items die je kunt gebruiken voor je foto’s, hieronder vind je een aantal ideeën / foto’s / items die ik gebruik om mijn (blog)foto’s naar een hoger niveau te tillen.

SASS

Mijn meestgebruikte Props

 

Wat je met een beetje styling kunt bereiken!

Tatiana's Blog | Welke fotografie props gebruik ik voor mijn blog

Ik ben begonnen met niets. En ik heb inmiddels een hele kast vol met props / attributen die ik in de fotosessies voor mijn blog gebruik. Deze props heb ik door de jaren heen verzameld. Overal vind ik inspiratie voor props. Een schelpje op het strand, een vaasje bij de kringloop, en een oude bril van mijn schoonvader. Ik kan alles gebruiken voor mijn blog. Visueel ontbreekt het mij nergens aan denk ik zelf, en ik zie op foto’s de kleinste details. Zo kun je een bepaalde prop op vele manieren gebruiken.

Beauty producten. Beauty producten staan misschien wel op nummer één. Deze heb ik als beauty blogger ook genoeg in huis. Dit is niet altijd een prop, maar speelt bij mij ook vaak de hoofdrol in de foto. Maar ook als het onderwerp fashion of lifestyle is, kun je bij mij alsnog beauty producten aantreffen. Het geeft vaak net een extra aanvulling op een foto. Hiervoor zoek ik vaak producten met een mooie verpakking, zoals een lippenstift, make-up kwasten, nagellak. Een aantal van deze producten heb jij ook vast wel in huis!

Tatiana's Blog | Welke fotografie props gebruik ik voor mijn blog

Sieraden. Om een foto een bepaalde stijl te geven kun je ook kiezen voor sieraden. Zo zie je bij mij sieraden voorbij komen, als ik een foto een wat chiquere en klassieke uitstraling wil geven. Dit kan je doen met alle sieraden die je in huis hebt of draagt. Bijvoorbeeld, je lieveling horloge, die mooie statement ketting, of de minimalistische oorbellen die je graag draagt. Deze kunnen allemaal bijdragen aan een bepaalde stijl voor jouw foto’s.

Tatiana's Blog | Welke fotografie props gebruik ik voor mijn blog

Bloemen & Lint. Bloemen en lint doen het altijd goed op mijn foto’s. Deze hebben een bepaalde romantische uitstraling, waardoor je vaak een instant crush hebt met het complete plaatje. Ik gebruik hiervoor het liefst verse bloemen, maar deze heb ik lang niet altijd in huis. Dan is het handig om wat nep bloemen te hebben. Hiervoor gebruik ik een aantal grote rozen, die niet heel echt lijken, maar het wel goed doen op mijn foto’s. Nep bloemen zijn misschien wat prijzig in aanschaf, maar ze gaan wel weer lang mee. En lint kun je kopen in knutsel winkels of bijvoorbeeld de Action. Maar al het lint dat ik gebruikt heb ik verzameld van bijvoorbeeld cadeau verpakking, of pers pakketjes die ik mocht ontvangen.

Tatiana's Blog | Welke fotografie props gebruik ik voor mijn blog

Tijdschriften. Wat ik ook altijd erg mooi vind voor productfoto’s is het gebruik van tijdschriften. Hiervan had ik er alleen nog maar erg weinig, omdat ik eigenlijk nooit een tijdschrift koop. Met tijdschriften kun je altijd erg duidelijk een boodschap naar voren brengen, en in één oogopslag duidelijk maken waar het om gaat en wat je wilt over brengen. Je kunt je natuurlijk abonneren op je favoriete magazine, maar gelukkig voor mij was daar Martin op Marktplaats, die jaargang 2016 – 2017 en 2018 van Cosmopolitan aanbood, en mijn man die deze advertentie zag staan. En zoals je op elke foto in dit artikel terug kunt zien heb ik een exemplaar of een bladzijde uit één van de vele Cosmopolitan verzameling gebruikt, die nu staat te shinen als decoratie in mijn slaapkamer.

Tatiana's Blog | Welke fotografie props gebruik ik voor mijn blog

Tatiana's Blog | Welke fotografie props gebruik ik voor mijn blog

Welke props gebruik jij voor je foto’s? 


Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat!

Tatiana's Blog | Welke fotografie props gebruik ik voor mijn blog

Tatiana

Hi! Ik ben Tatiana. Hier op mijn online plekje schrijf ik graag over Beauty, Fashion & Lifestyle! Je zult hier vooral veel lezen over de dingen die ik leuk vind, en ik hoop dat jullie het leuk vinden om te lezen.

Je houd misschien ook van..

7 Reacties

 1. Tatiana's Blog | Welke fotografie props gebruik ik voor mijn blog

  Ik vind het zo leuk om te zien dat een persoonlijke stijl groeit naarmate je zelf oog groeit en meer props verzamelt. En wat maak je fijne foto’s!

 2. Tatiana's Blog | Welke fotografie props gebruik ik voor mijn blog

  Ik vind ook dat je mooie foto’s maakt. Waar bewerk je de foto’s mee? Ik maak eigenlijk alleen reisfoto’s dus dan ben ik er eigenlijk al met een camera en een mooi stukje natuur. 😉

 3. Tatiana's Blog | Welke fotografie props gebruik ik voor mijn blog

  Leuk om te zien wat anderen gebruiken voor foto’s 👌🏻

  Je maakt echt prachtige foto’s!

 4. Tatiana's Blog | Welke fotografie props gebruik ik voor mijn blog

  Wat ontzettend leuk om zo eens te lezen wat je allemaal gebruikt. Ik heb wel wat aan bloemen die ik vaker gebruik bij het maken van foto’s of mijn boomstammen die bij de openbaar liggen. het geeft net even extra aan de foto’s.

 5. Tatiana's Blog | Welke fotografie props gebruik ik voor mijn blog

  Voor de blog niet veel maar toen ik nog werkte als styliste, had een kamer vol props. Wat ik door die jaren heen allemaal wel niet had verzameld! Marie Kondo was er spontaan depressief van geworden!

 6. Tatiana's Blog | Welke fotografie props gebruik ik voor mijn blog

  Wat leuk! Ik kan dit zelf absoluut niet maar vind het er zo mooi uit zien, ik gebruik altijd hetzelfde saaie kleedje haha

 7. Tatiana's Blog | Welke fotografie props gebruik ik voor mijn blog

  Je maakt prachtig foto`s. Leuk om te zien welke spullen gebruik je voor foto`s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *