Werkkamer inspiratie

by Tatiana

Er wordt steeds vaker vanuit huis gewerkt, ik ook! Het leuke daarvan is dat je je eigen werkplek kunt inrichten. Als blogger is een eigen werkplek wel zo fijn. Een aparte ruimte waar je geïnspireerd raakt om aan het werk te gaan. Op dit moment heb ik een mobiele werkplek vol valkuilen, dat houdt in dat ik op de bank zit met mijn laptop op schoot. En ik fotografeer met een kleedje op de grond, tussen het speelgoed van mijn dochtertje. Binnen een niet al te lange tijd krijg ik eindelijk de kans om mijn eigen werkplek praktisch en stijlvol in te richten. Daarom leek het mij leuk om hier wat ideeën met jullie te delen.

SASS

Werkruimte inrichten

1. Bureau en accessoires

Mijn favoriete bureau is deze prachtige KLIMPEN, met opbouwdeel, de achterkant is helemaal afgewerkt, dus je kan hem ook middenin de ruimte zetten. Als je een mooie grote ruimte hebt, natuurlijk. Op elke lade zit een houder voor een etiket zodat je alles netjes kan opbergen en snel vindt wat je zoekt. Een ideaal bureau met veel ruimte.

ikea bureau

Op het bureau wil ik natuurlijk ook wat handige bureauaccessoires. Op Etsy heb ik een aantal leuke accessoires gezien, zoals deze Rose Gold marmeren mat, muismat en onderzetter uit de shop van NoBadMondays. En hoe leuk is dat samen met deze handige Rose Gold Pennenhouder van de shop SweetSatsumas. De pennenhouder heeft een combinatie van marmer en rose gold. Daar heb ik de perfecte match bij gevonden, deze mooie plakband houder van FabulousPartyPieces, en kijk dit leuke matchende nietapparaat uit dezelfde shop. Om nog wat extra dingetjes in op te bergen, of leuke plantjes in te doen, heb ik deze potjes uit de shop van SprinkledandPainted gekozen. Het is natuurlijk mijn eigen werkplekje, en dat mag gezien worden met deze visitekaarthouder van LukaMarbleDesigns. Ik zie het al helemaal voor me, en kan niet wachten tot het zover is.

2. Opbergruimte

Ik heb onder het bureau natuurlijk al wat opbergruimte met de lades en de vakken, maar een kast waar ik alles in kwijt kan is ook onmisbaar voor als je thuis werkt. Ik hou wel een beetje van ‘clean desk policy’. Na het werk wil ik een zo goed als leeg bureau. Daarom wil ik mijn werk kunnen opbergen. En daarbij vind ik het ook veel prettiger werken in een rustige omgeving. Ik heb gekozen voor een simpele witte kastcombinatie. Deze kast heeft alles, lades en deuren, en open vakken. Zo kun je zelf kiezen wat je wel wilt tonen, en wat je wil verbergen. De kastindeling kun je bij Ikea zelf bepalen.

3. Bureaustoel

Het is belangrijk om goed te zitten als je aan het werk bent. Denk hierbij aan de goed hoogte van de stoel. Je past de hoogte van je bureau hierop aan. En het is belangrijk je stoelhoogte zo in te stellen dat je voeten plat op de vloer staan. Maar aangezien ik echt altijd in de kleermakers houding zit, hoef ik hier niet echt rekening mee te houden.

Mijn oog viel op de prachtige wit op wit Scandinavische stoel uit de Vett collectie van Zen Lifestyle. De witte zitting met het witte onderstel geeft een bijzonder strak design. De stoel past helemaal bij mijn woonstijl. Hoewel het eigenlijk een eetkamerstoel is, is deze stoel door het geweldige zitcomfort ook uitstekend te gebruiken als bureaustoel. Voor een extra warme uitstraling vind ik het mooi staan, om over de stoel een vacht te leggen, puur voor de sier.  Deze vacht komt uit de shop van LoveToBeHome.

 

4. Stijlvolle muurposters

Om je werkplek wat stijlvoller en gezelliger te maken hebben ze bij Desenio onzettend veel en mooie muurposters en prints. Deze combinatie van oudroze en zwart wit vind ik mooi en niet te aanwezig. Dit setje compleet zou prachtig staan bij mijn werkplek.

 

Mijn werkplek

 

Heerlijk toch, zo je eigen werkplek. Maar het is nog niet zover. Ik moet nog even wachten, maar om alvast ideeën op te doen is een goed begin. Alle foto’s uit dit artikel zijn van de winkels zelf en zijn terug te vinden via de link.

Heb jij een eigen werkplek?


Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat!

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment

10 comments

Krystle / Batboy 8 februari 2019 - 12:38

Heerlijk een eigen werkplek! Ik heb dat helaas niet. Ik zit meestal aan tafel op op de bank, maar in de toekomst wil ik zeker een plekje voor mijzelf.

Reply
Silkeblogs 8 februari 2019 - 12:42

Wauw, goals! Momenteel is mijn werkkamer gevuld omdat ik mijn piano er heb gezet, maar die wordt hopelijk snel op de juiste plaats gezet.

Reply
Lodi 8 februari 2019 - 12:45

Ik zou zo graag een eigen werk plek willen hebben, nu zit ik aan de eettafel, ook prima, maar ik wil mijn blog, teken en knutsel spullen kunnen laten liggen en dat gaat nu niet. We hebben gewoon weg geen ruimte voor een eigen plekje, jammer maar ja. Je hebt in ieder geval mooie items hier neer gezet.

Reply
Nicole Orriëns 8 februari 2019 - 16:05

Dat Klimpen bureau is inderdaad erg mooi, en ideaal dat er ook al opbergruimte in zit. Mijn bureau is een witte plank van de Ikea. Dat werkt ook goed.

Reply
Marsha 9 februari 2019 - 12:04

Wow al die marble producten zijn echt super mooi zeg! Echt mijn ding!

Reply
Aya 9 februari 2019 - 13:29

Wauw wat een mooie prodducten voor de werkkamer.Echt mijn smaak ook.

Reply
Nathalie 11 februari 2019 - 14:37

Ik werk gewoon aan de eetkamertafel met mijn laptop maar zo’n lichte ruimte is natuurlijk veel mooier!

Reply
hippiemeisje 12 februari 2019 - 04:35

Ik zelf heb geen aparte werkplek voor mijn redactiewerk en blog. Ik schrijf waar het me uitkomt eigenlijk. Heel vaak in de keuken, soms ook gewoon in de zetel. En soms ga ik gewoon naar de lunch garden….

Reply
Lipstickencupcakes 12 februari 2019 - 09:18

Mooie combi dat marble en rose gold. Dat zou ik zelf ook kunnen kiezen. Ik zelf typ nu ook vanaf de bank, maar wij hebben ook geen ruimte

Reply
bella 17 februari 2019 - 19:13

So I’m waiting for your next post to see

Reply