Word een kei in vermenigvuldigen met Malle Getallen van SCALA

Scala leuker leren

Soms heb ik er moeite mee, om mijn dochter zo snel te zien opgroeien. En dan bedoel ik meer een beetje de verwachtingen die in het onderwijs van haar worden gevraagd. Ik probeer met verschillende mogelijkheden mijn meisje hier thuis zo veel mogelijk bij te helpen. Maar wel op zo’n manier dat het leren ook nog leuk blijft. Zo ontdekte ik Scala, een uitgeverij met leuke en leerzame producten voor school en thuis.  Met de kwartetspellen “Malle Getallen” leert het kind spelenderwijs hoofdrekensommen te automatiseren. Een uitdagend leerspel met een magische envelop, die het juiste antwoord laat zien. Hoe het werkt, en hoe leuk het is lezen jullie hieronder!

SASS

Malle getallen

 

Vermenigvuldigen

Scala leuker leren Scala leuker leren Scala leuker leren

Met het kwartetspel ‘Malle Getallen Vermenigvuldigen’ oefent je kind hoofdrekenen met de tafels van 1 tot 10. Het spel is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. Dit spel kun je alleen, met 4 spelers of in teamverband spelen. Je oefent op een leuke manier om de rekensommen op te lossen. Met de magische envelop controleer je de som. Samen met je schoolvriendinnetjes zijn jullie tegenstanders van elkaar. Heb jij het eerste een kwartet? Zoek wie jouw ontbrekende kwartetkaart heeft, aan de hand van de symbolen op de kaartjes. Ontrafel de som en de kaart is voor jou. Verzamel ze alle 4 en zo kom je steeds een stapje dichterbij een kwartet.

Wat vind je in de doos in de doos?

 • 76 opdrachtkaartjes
 • magische envelop
 • 2 kaarten met daarop de spelregels

Wat is het doel van het spel?

 • je kind leert de tafels van 1 tot 10
 • je kind oefent het hoofdrekenen
 • je kind leert samen te spelen

Scala leuker leren

SASS

Het spel … …

 

Review

 

Tatiana's Blog | Word een kei in vermenigvuldigen met Malle Getallen van SCALA Tatiana's Blog | Word een kei in vermenigvuldigen met Malle Getallen van SCALA Tatiana's Blog | Word een kei in vermenigvuldigen met Malle Getallen van SCALA

Esmee heeft het in Groep 4 best zwaar, vorig jaar ging het nog over gemakkelijke sommetjes van 10 + 4 = en dit jaar moeten de tafels er al ingestampt worden. En ik weet nog dat ik dit ook best lastig vond. Tijd om te oefenen dus met de tafels. Ik heb met Esmee de spelvariant gespeeld, omdat zij het op deze manier sneller in zich op neemt en er serieuzer mee bezig is.  Want alleen is maar alleen! In dit spannende spel zaten we lekker tegenover elkaar, en

we hadden allebei onze kaarten in handen. We vroegen elkaar om een kaart met een bepaalde afbeelding om zo tot een kwartet te komen. We lazen elkaar de sommen voor en probeerden deze keer op keer op te lossen. De magische envelop gaf ons het juiste antwoord. De winnaar heeft een volledig kwartet, of misschien wel meerdere. Maar het gaat natuurlijk om het oplossen van de sommen, daar draait alles om. Alleen bij dit spel zou je dat bijna vergeten, want zo leuk is het. Ik denk niet eens dat Esmee besefte dat ze met rekenen bezig was, ze zat helemaal in het spel.

Tatiana's Blog | Word een kei in vermenigvuldigen met Malle Getallen van SCALA Tatiana's Blog | Word een kei in vermenigvuldigen met Malle Getallen van SCALA

 

SASS

… … en de magische envelop

 

Wat vinden wij ervan

Malle getallen is een erg leuk spel, waarbij je op een spannende en leuke manier leert rekenen. Wat het spel zo leuk maakt is de magische envelop, die je alle antwoorden kan vertellen wanneer je het zelf niet weet. Maar zelfs als je het antwoord wel weet is het leuk om bevestiging te vragen aan de magische envelop. Op een leerzame en toch leuke manier zijn Esmee en ik ook na schooltijd nog aan het rekenen. En ze vind het echt leuk!

Lijkt het je ook leuk om zo met je kindje te gaan oefenen, bestel dan hier het spel. Alleen deze week voor slechts € 13,95.

Tatiana's Blog | Word een kei in vermenigvuldigen met Malle Getallen van SCALA

Zeg eens eerlijk, ken jij de tafels van 1 tot 10 nog? 


Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat!

Tatiana's Blog | Word een kei in vermenigvuldigen met Malle Getallen van SCALA

Tatiana

Hi! Ik ben Tatiana. Hier op mijn online plekje schrijf ik graag over Beauty, Fashion & Lifestyle! Je zult hier vooral veel lezen over de dingen die ik leuk vind, en ik hoop dat jullie het leuk vinden om te lezen.

Je houd misschien ook van..

8 Reacties

 1. Tatiana's Blog | Word een kei in vermenigvuldigen met Malle Getallen van SCALA

  idd een heel leuk spel.

 2. Tatiana's Blog | Word een kei in vermenigvuldigen met Malle Getallen van SCALA

  Super om bij te leren, zoiets had ik vroeger ook moeten hebben, geloof dat ik het dan veel sneller/plezanter had kunnen leren! Tof voor mijn neefje!

 3. Tatiana's Blog | Word een kei in vermenigvuldigen met Malle Getallen van SCALA
  Mieke | mieksmind

  Wat ideaal zo voor de kids, handig dat ze dit bedacht hebben

 4. Tatiana's Blog | Word een kei in vermenigvuldigen met Malle Getallen van SCALA

  Wat leuk! Ik houd wel van educatieve spelletjes… Lekker spelenderwijs leren! Mijn zoontje is nu nog te jong, maar wie weet is het iets voor in de toekomst 🙂

 5. Tatiana's Blog | Word een kei in vermenigvuldigen met Malle Getallen van SCALA

  Wat super goed bedacht om op een speelse manier te leren rekenen!

 6. Tatiana's Blog | Word een kei in vermenigvuldigen met Malle Getallen van SCALA

  Van spelen leer je het meest! Wat leuk bedacht 🙂

 7. Tatiana's Blog | Word een kei in vermenigvuldigen met Malle Getallen van SCALA

  Jammer, mijn kids zijn er te groot voor maar ik vind het heel goed bedacht zo met die ‘magische’ enveloppe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *