Tatiana's Blog | Zelf nagellak maken

Vandaag laat ik jullie in een korte DIY zien hoe je zelf nagellak kunt maken. Zelf nagellak maken is makkelijker dan je denkt en leuk om te doen. In een paar simpele stappen heb jij een unieke nagellak, een kleur die niemand heeft en geef je tegelijkertijd je oude lakjes nog een kans.

Oude en nieuwe lak 2

Ik had eerder op internet al eens gezien dat het heel gemakkelijk is om je eigen nagellak te maken. En ik had een aantal lakjes die ik nauwelijks of nooit gebruik. Het ene lakje vind ik qua kleur net niet bij mij passen en het andere lakje is qua structuur te dik. Ideaal om deze lakjes nieuw leven in te blazen. Kijk je mee hoe ik dit gedaan heb!

Jij kunt vanaf nu ook je eigen nagellak maken met lakjes die je nauwelijks gebruikt, die bijna op zijn, of die je misschien wel dubbel hebt.

Wat heb je nodig:

 • schoon nagellak flesje (Je kan lege nagellak flesjes kopen, of zelf een oud flesje schoonmaken. Schoonmaken kan met aceton, zorg dan wel dat je het flesje goed laat drogen.)
 • gebruikt nagellak flesje met een beetje inhoud die je wilt gaan mengen (In dit artikel heb ik hiervoor gekozen.)

Diverse kleurtjes om te mengen

Oude lakjes

 • Revlon
 • Kleancolor – Metallic Yellow nr.162
 • Kleancolor – Boss Lady 3D nr.347

Ik had nog een flesje nagellak van Astor met een heel klein beetje topcoat erin, daarbij heb ik de kleuren gegoten. In de gewenste hoeveelheid. Eerst een beetje goud en wit, en steeds meer totdat ik het effect had bereikt dat ik wilde en tevreden was met het resultaat.

Oude en nieuwe lak

Dit is het uiteindelijke resultaat geworden. Een creamy glitterlak met een gouden ondertoon. Hieronder laat ik nog wat foto’s zien vanuit verschillende ooghoeken, zodat je de kleur goed kan zien.

Nieuw lakje

Nieuw lakje 3

Nieuw lakje 2

Nieuw lakje 1

Heb je een lakje met een kogeltje dan is dat makkelijker om te mengen, zonder kogeltje heb je kans dat niet alles goed mengt. Dit is het eerste lakje die ik zelf heb gemaakt, en ik ben er best tevreden over. Dit lakje zal ik vaker gebruiken dan de lakjes afzonderlijk. En het is ook leuk, want dit lakje is uniek. Nooit meer een nagellak hoeven weggooien, want je kunt er altijd nog zelf wat moois van maken.

Hieronder laat ik jullie nog even de swatches zien van alle kleurtjes, dus ook van voor het mengen. Op mijn pinknagel zien jullie mijn gemengde kleur. Helaas zie je op deze foto de lichte glitter die erin ziet niet zo goed als in het echt.

Nieuw lakje Swatches

Afsluiting BLOG

Wat doe jij met nagellak die je niet meer gebruikt? 


Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat!

Tatiana's Blog | Zelf nagellak maken

Tatiana's Blog | Zelf nagellak maken

Tatiana

Hi! Ik ben Tatiana. Hier op mijn online plekje schrijf ik graag over Beauty, Fashion & Lifestyle! Je zult hier vooral veel lezen over de dingen die ik leuk vind, en ik hoop dat jullie het leuk vinden om te lezen.

Je houd misschien ook van..

5 Reacties

 1. Tatiana's Blog | Zelf nagellak maken

  Erg leuk! Zo kun je lekker mixen, zonder al die dure spullen te moeten kopen. Ik zou zelf mijn eigen flesjes kopen met een bijpassend stickertje ?

  1. Tatiana's Blog | Zelf nagellak maken

   Dit was even proef, maar wilde het toch wel even delen. Maar het kriebelt wel om meer kleurtjes zelf te maken! En dan zeker met Blog & Beauty label. XxX

 2. Tatiana's Blog | Zelf nagellak maken

  Leuke DIY dit wil ook wel eens proberen.

 3. Tatiana's Blog | Zelf nagellak maken

  Ja leuk wil ik ook nog wel keer doen!

 4. Tatiana's Blog | Zelf nagellak maken
  • Albertina Prins

  Hoi, wat leuk om dit met mijn dochter te gaan doen!
  De REVLON 15ml is van de 5808 serie nr. 71 WHITE ON WHITE
  Deze heb ik toevallig zelf nog staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *