Het is alweer een tijdje geleden dat ik een tag ingevuld heb! En jullie weten het, ik vind het invullen van tags onwijs leuk. Ik hoop jullie ook, ik zou zeggen: ga lekker zitten en lees mee!

Miek van Mieks Mind vulde de ‘IK ALS BLOGGER-TAG‘ in en vroeg mij om de tag over te nemen. Hier kun je teruglezen hoe Miek als blogger is. De laatste tag die ik heb ingevuld dateert alweer van 10 oktober, dit was de Blogger ♡ TAG, om mij nog beter te leren kennen heb ik hieronder een aantal leuke vragen ingevuld.

IK ALS BLOGGER-TAG

 

ik als blogger tagWAAR HAAL JIJ DE MEESTE INSPIRATIE VANDAAN?

Ik kan geïnspireerd raken door van alles, een persoon, een voorwerp een gebeurtenis. Maar ook door Social Media, zoals Instagram en Pinterest. Soms ook door andere bloggers. Je ziet dan iets en dat zet je aan het denken, waardoor je weer nieuwe inspiratie hebt opgedaan voor een nieuwe blogpost. Je ziet bijvoorbeeld heel veel blog tips bij andere bloggers, en dat heeft mij ook aan het denken gezet want ik heb ook nog wel wat tips. Verder haal ik de inspiratie bij mij uit de omgeving. Dan zit ik lekker achter mijn bureau, ik laat alles op me af komen, en zo komen spontaan de leukste ideeën naar boven. En natuurlijk zijn mijn lezers ook een bron van inspiratie, want voor jullie doe ik het natuurlijk deels. En zolang jullie er zijn is er inspiratie.

WAT EET OF DRINK JIJ TIJDENS HET BLOGGEN?

Weinig, veel te weinig! Soms een kop thee, maar als ik echt aan het bloggen ben, dan zit ik helemaal in mijn element en heb ik het veel te druk, dan sluit ik me af van de buitenwereld. Als ik echt energie nodig heb, of snak naar iets lekkers, dan leg ik het bloggen even naast me neer en focus ik me op dat kopje koffie, of die heerlijke tosti met kaas. En daarna ga ik vrolijk verder.

ALS JIJ EEN JAAROVERZICHT MAAKT OVER JE BLOG, WANNEER BEGIN JE DAAR DAN MEE?

Ik mag al blij zijn als ik een weekoverzicht heb, laat staan een jaaroverzicht. Ik wou dat ik zo ver vooruit kon denken en werken. Ik hou namelijk wel heel erg van zekerheid en structuur, wat dat betreft zou zo’n planning helemaal bij mij passen. Wel probeer ik per week een overzicht te maken van de blogposts die online komen. Natuurlijk heb ik wel bepaalde doelen voor ogen die ik graag zou willen halen. Dit jaar wil ik nog graag een keer mijn blog onder handen nemen. Dat heb ik vorig jaar ook al een keer gedaan, met hulp van jullie antwoorden uit een enquete, maar ik wil het roer nog verder omgooien. Ik wil dat jullie echt mij zien wanneer jullie een bezoekje brengen aan mijn blog, en dat is het nu nog net niet helemaal. Ik hoop dat ik dat doel kan nastreven, voor de rest kijk ik gewoon wat het jaar mij brengt.

WAT IS HET MEEST WAARDEVOLLE DAT JIJ ALS BLOGGER GELEERD HEBT?

Het is denk ik niet zo zeer iets wat ik als blogger heb geleerd, maar wat ik als blogger heb meegemaakt. En dan is het meest waardevolle toch wel de vriendschappen die ik heb opgebouwd. Ik heb mezelf een keer opgelegd, nooit weer een blog vriendschap aan te gaan, en toch heb ik het gedaan omdat het goed voelde. En het voelt nog steeds goed, oprecht en waardevol. Verder heb ik geleerd dat je als blogger, maar ook daar buiten, vooral jezelf moet blijven. Je bereikt het meeste resultaat als je dicht bij jezelf staat. En dan hoef je denk ik niet eens zo groot te zijn om iets te bereiken.

ik als blogger tagWAT IS VOOR JOU HET BESTE MOMENT OM TE BLOGGEN?

In ieder geval maak ik mijn foto’s overdag met het natuurlijke daglicht wat binnen komt, en hier besteed ik best veel tijd aan. Mijn foto’s zijn voor mij persoonlijk vaak wel een pronkstukje voor het artikel. Hier gaat bij mij ook best veel tijd in zitten, waarmee ik begin met de juiste setting te creëren en eindig met het bewerken van foto’s. Het bloggen zelf, het schrijven van de tekst bewaar ik voor de tijden dat het hier rustig is in huis. Als ik mijn dochtertje naar school heb gebracht gaat mijn aandacht niet meer naar haar uit en kan ik de focus leggen op het bloggen, naast de dagelijkse huishouding. En dan probeer ik op zijn minst een ochtend in de week vrij te houden om op andere blogs te reageren, maar ook terug te reageren op al jullie lieve reacties. En dat schiet er nog té vaak bij in.

WAT ZOU JE NOG WILLEN BEREIKEN ALS BLOGGER?

Ik blog echt voor mijn plezier, en niet in eerste instantie om hier hoge doelen mee te bereiken. Maar ik begin ook nooit ergens aan als ik mezelf niet kan verbeteren. Wat ik toch wel wil bereiken met bloggen is een groter bereik en hogere cijfers in de statistieken. Alleen dit is niet iets waar ik dagelijks de focus op leg, vaak genoeg zie ik mijn cijfertjes kelderen en dat houdt me scherp. Dus in die zin is het ook wel een motivatie. En wat ik eerder ook al zei, ik wil graag nog een vernieuwde blog, strak en clean, maar vooral een blog die goed loopt. Daarmee bedoel ik de weergave van mijn blog te verbeteren waardoor het voor jullie zowel op een desktop als een telefoon prettig lezen is. 

VOEL JIJ JE VAAK ONZEKER NA HET PUBLICEREN VAN EEN ARTIKEL?

Nooit! Ik plaats alleen een artikel als ik hier zelf 100% achter sta. Als ik niet tevreden ben, dan plaats ik het artikel niet. Liever een dag geen blogpost, dan een slechte blogpost die mijn waardering niet eens waard is. Want als ik er zelf al niet achter sta, staan jullie er waarschijnlijk ook niet achter, en dat is toch ook wel waar je het voor doet. 

HEB JIJ VEEL CONTACT MET COLLEGA BLOGGERS?

Het afgelopen jaar, en ook dit jaar al, heb ik ontzettend veel contact met een aantal bloggers. Onder andere via Whats App in een groep van allemaal blog meiden, waar ik misschien niet zozeer op de voorgrond treed, maar ik lees vooral mee. Dit contact is niet alleen blog gerelateerd, maar vooral ook persoonlijk. Hier word onderling veel informatie maar vooral tips uitgedeeld. Daarnaast ben ik ook heel veel in contact met een collega blogger uit Groningen, waar ik geregeld mee ga koffie drinken om bij te kletsen en te ‘blog’stormen. Ik vind het oprecht heel fijn dat dit ook een manier is van omgang met elkaar als blogger. In deze Whats App groep, of aan tafel met Claudia bespeur je geen haat en nijd. 

ik als blogger tagWAT VOOR MUZIEK OF WELKE TV-ZENDER HEB JE HET LIEFST AAN ONDER HET BLOGGEN?

Tijdens het bloggen kijk ik sowieso geen tv. Ik ben een vrouw, en ik kan multi tasken, maar tv is teveel afleiding voor mij. En daarnaast kijk ik toch al weinig tv. Muziek luister ik soms op de achtergrond, maar vaak is het gewoon stil in huis, dan kan ik mij het beste concentreren. Daarnaast ben ik ook eenzijdig doof en beleef ik de muziek niet zo intens meer als vroeger.

OP WELKE DAG ONTSTAAN BIJ JOU DE MEESTE ARTIKELEN?

Door de weeks wanneer mijn dochtertje op school zit. De weekenden zijn voor haar, voor mijn gezin. Tenzij ze mij graag wil helpen, dan gebruik ik de weekenden nog wel eens om foto’s te maken. Dan komt ze vaak bij mij zitten met haar eigen camera en helpt ze mij en maakt ook gelijk haar eigen foto’s. Mijn dochtertje is echt een blogger in spé.

OP WELK ARTIKEL OP JE BLOG BEN JIJ HET MEEST TROTS?

Waar ik het meest trots op ben zijn toch wel 2 artikelen die eigenlijk bij elkaar horen. Van beide is mijn dochtertje het onderwerp, en beide artikelen vond ik ook erg moeilijk om te schrijven en te plaatsen. Omdat het mij aangrijpt. De reacties die ik hier op gekregen heb bevestigen wel weer dat ook een stukje persoonlijkheid gewaardeerd wordt, en het niet altijd en alleen maar over beauty hoeft te gaan.  Ben je nieuwsgierig naar de artikelen die ik bedoel, dan is artikel 1 het artikel waarin ik schreef over het eetprobleem van mijn dochtertje, en het 2e artikel wat eigenlijk een vervolg is van het eerste maar dan een jaar later. Het eetprobleem van mijn dochtertje is er nog steeds, zelfs nog erger en ik sta bij dit artikel ook even stil bij de Wereld Prematuren Dag.

WAAROM ZOU IEMAND EEN BLOG MOETEN STARTEN?

Moeten klinkt dwingend, dus dat ga ik niet zeggen. Maar je zou een blog kunnen starten omdat je het leuk vind en je iets wilt delen met een bepaalde doelgroep. Iedereen kan een blog starten, daar is maar weinig voor nodig. Heb je een passie, heb je een hobby, dan heb je al een insteek voor een blog. Maar om je staande te houden in de blogwereld is een heel ander verhaal. De motivatie waarom jij een blog zou willen starten speelt dus ook mee. Wil jij dit juist om gratis spulletjes te krijgen, of om net zo groot te worden als Serena Verbon, dan adviseer ik je om er nog eens 10x over na te denken of ik zou gelijk zeggen NIET DOEN. Doe jij het juist om je passie en of kennis te delen, dan zeg ik vooral doen. Per dag komen er tientallen blogs de grond uitgroeien, en jij zou daar zeker ook 1 van kunnen zijn. Doe het vooral voor jezelf, geniet ervan en verwacht niet teveel. Als je verwachtingen te hoog zijn, is de kans heel groot dat jij je blog niet staande weet te houden in deze harde wereld. Be your own fan and the rest will follow!

ik als blogger tagDit was het alweer, en ik vond het erg leuk, ik hoop jij ook! Ik geef de tag niet door, maar je mag hem gerust van me overnemen. Ik zou het dan wel leuk vinden als je mij dit even laat weten in een berichtje, zodat ik je blog kan bezoeken om het artikel te lezen.

afsluiting-tatiana

Wat vonden jullie van de antwoorden in deze tag?


Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat!

 Follow

Tatiana's Blog | IK ALS BLOGGER-TAG

Tatiana

Hi! Ik ben Tatiana. Hier op mijn online plekje schrijf ik graag over Beauty, Fashion & Lifestyle! Je zult hier vooral veel lezen over de dingen die ik leuk vind, en ik hoop dat jullie het leuk vinden om te lezen.

Je houd misschien ook van..

10 Reacties

 1. Tatiana's Blog | IK ALS BLOGGER-TAG

  Wat een leuke tag is dit! Ik ga hem zeker overnemen want het zijn best leuke en originele vragen!

 2. Tatiana's Blog | IK ALS BLOGGER-TAG

  Leuk dat je hem ingevuld hebt en jou antwoorden te lezen!

 3. Tatiana's Blog | IK ALS BLOGGER-TAG

  Ontzettend leuk om deze tag bij jou te lezen!

 4. Tatiana's Blog | IK ALS BLOGGER-TAG

  Heel leuk om te lezen.. ?

 5. Tatiana's Blog | IK ALS BLOGGER-TAG

  Heerlijk een kopje thee en cracker lekker even bij komen
  En dan met het lezen van je tag ,ik vind het leuk om te lezen ,zo begint mijn dag s’morgens
  Soms zit ik te lang ,dan moet ik me nog snel aankleden om verder mijn dag voort te zetten
  Maar ik wil het niet meer missen Blog&Beauty ?
  Ik wens je heel veel blog plezier ????

 6. Tatiana's Blog | IK ALS BLOGGER-TAG

  Heel leuk geschreven! Altijd interessant om te lezen hoe andere bloggers erover denken hihi.

 7. Tatiana's Blog | IK ALS BLOGGER-TAG

  Wat een leuke tag. Erg leuk om te lezen, zo na een werkdag om 20.35 richting huis in de trein. Je helpt me er mooi door heen zo.

 8. Tatiana's Blog | IK ALS BLOGGER-TAG

  Wat leuk om deze tag te lezen.

 9. Tatiana's Blog | IK ALS BLOGGER-TAG

  Leuk om te lezen! Het is altijd mooi om te lezen hoe een andere blogger bepaalde dingen doet;) Ik ben ook een ramp in planning!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *