Dit moet je zien op vakantie naar Alicante!

Alicante

Ga jij binnenkort op vakantie naar de bruisende Spaanse stad Alicante? Een ticket van Amsterdam – Alicante is nog niet zo moeilijk en boek je snel en goedkoop! Maar wat valt er allemaal te doen in het zonnige Alicante? Hieronder staan een aantal tips over wat je allemaal kunt doen in Alicante.

Mobile Logo Tatiana's Blog

 

Bekijk het ”Castillo de Santa Bárbara’ 

Een van de meest bezochte plekken in Alicante is het ‘Castillo de Santa Bárbara’. Dit kasteel is gebouwd in de 9e eeuw en bevindt zich op de 166 meter hoge berg Benacantil. Als je boven op die berg staat, heb je een prachtig uitzicht over der zee. Het kasteel ligt dus op een idyllische plek en je kunt er dan ook alleen wandelend komen óf tegen betaling met een lift. Een echte must-visit voor cultuur- en natuurliefhebbers!

 

Struin over de Explanada de España

Een andere bekende hotspot in Alicante is de promenade ‘Explanada de España’. Deze wandelpromenade is helemaal bedekt met prachtige mozaïektegels en staat vol met palmbomen. Als je hier wandelt, krijg je het echte Spaanse gevoel te pakken. Het plein staat vol met barretjes, terrassen en restaurants waar je even lekker wat kan eten en drinken. Een bezoek aan het plein is ideaal te combineren met een dagje shoppen!

 

Bezoek ‘Barrio de Santa Cruz’

Houd jij van de Spaanse cultuur en wil je graag wat zien van de oude cultuur? Dan kan een bezoekje aan de wijk Santa Cruz niet ontbreken. Deze wijk staat nog helemaal vol met huizen van vroeger en het voelt net alsof je een aantal jaar terug in de tijd gaat. Je vind er idyllische smalle straten, mooie balkons en overal potten met bloemen voor de deur. De perfecte plek om de oude cultuur te bezichtigen!

 

Een dagje strand

Alicante ligt aan zee en is dus de ultieme bestemming voor een bezoekje aan het strand. In de stad bevinden zich meerdere stranden en ook de stranden rondom de stad zijn erg mooi. Het strand ‘Playa del Postiguet’ bevindt zich in het centrum van de stad. Een bezoekje aan dit strand kun je dus goed combineren met een dagje shoppen! Wil je liever een wat rustiger strand bezoeken? Dan kun je bijvoorbeeld naar het strand ‘Playa de San Juan’ gaan. Dit strand is maar liefst 2,5 kilometer lang en ligt op ongeveer 15 minuutjes rijden vanaf Alicante. Het strand is erg rustig en niet zo toeristisch als bijvoorbeeld ‘Playa del Postiguet’. Een goede keuze voor mensen die op zoek zijn naar de wat rustigere plekken!

Tatiana

Ik ga naar Frankrijk dit jaar. Volgend jaar misschien Spanje, en jij?

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat!

Tatiana's Blog | Dit moet je zien op vakantie naar Alicante!

Tatiana

Hi! Ik ben Tatiana. Hier op mijn online plekje schrijf ik graag over Beauty, Fashion & Lifestyle! Je zult hier vooral veel lezen over de dingen die ik leuk vind, en ik hoop dat jullie het leuk vinden om te lezen.

Je houd misschien ook van..

2 Reacties

  1. Tatiana's Blog | Dit moet je zien op vakantie naar Alicante!

    Leuke tips! Ik ga er volgende week heen, ben benieuwd!

  2. Tatiana's Blog | Dit moet je zien op vakantie naar Alicante!

    Ook leuk om de kleinere steden dichtbij Alicant te gaan bezoeken! Bijvoorbeeld Benidorm en Torrevieja. Prachtig uitzicht ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *